نی‌ نی سایت

۲۵ ترفند خوشمزه شدن غذا از زبان کدبانوهای نی نی سایت!


همه ما دوست داریم غذاهایی بپزیم که طعم بی‌نظیری داشته باشند و اعضای خانواده از خوردن آن لذت ببرند. در این پست، مجموعه‌ای از ترفندهای خوشمزه شدن غذا را از دل تجربیات مادران و کدبانوهای نی نی سایت جمع‌آوری کرده‌ایم. با ما همراه باشید تا با این نکات ساده اما کاربردی، طعم غذاهای خود را ارتقا دهید!

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

این ترفندها شامل بهره‌گیری از ادویه‌های مناسب، تکنیک‌های پخت، و مواد اولیه با کیفیت است. پس سفره‌تان را با طعم‌های جدید رنگین کنید!

  • ۱. تفت دادن پیاز:

    پیاز را با حوصله و حرارت ملایم تفت دهید تا کاملاً طلایی و کاراملی شود. این کار طعم و شیرینی بی‌نظیری به غذا می‌بخشد.
  • ۲. بهره‌گیری از ادویه‌های تازه:

    ادویه‌های تازه عطر و طعم قوی‌تری نسبت به ادویه‌های کهنه دارند. سعی کنید از ادویه‌های تازه آسیاب شده استفاده کنید.
  • ۳. مرینیت کردن گوشت و مرغ:

    قبل از پخت، گوشت و مرغ را با مواد طعم‌دهنده (مانند آبلیمو، روغن زیتون، پیاز، سیر، و ادویه‌ها) مرینیت کنید تا طعم‌دار شوند.
  • ۴. افزودن سبزیجات معطر:

    در اواخر پخت غذا، مقداری سبزیجات معطر تازه (مانند گشنیز، جعفری، نعناع) به آن اضافه کنید.
  • ۵. بهره‌گیری از آب گوشت یا مرغ خانگی:

    به جای آب معمولی، از آب گوشت یا مرغ خانگی برای پخت غذا استفاده کنید.
  • ۶. تفت دادن رب گوجه فرنگی:

    رب گوجه فرنگی را قبل از اضافه کردن به غذا، کمی تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود.
  • ۷. بهره‌گیری از زعفران:

    زعفران عطر و رنگ بی‌نظیری به غذا می‌بخشد.
  • ۸. افزودن آبلیمو یا سرکه:

    برای متعادل کردن طعم غذا، مقداری آبلیمو یا سرکه به آن اضافه کنید.
  • ۹. بهره‌گیری از سیر:

    سیر طعم و عطر فوق‌العاده‌ای به غذا می‌دهد.
  • ۱۰. افزودن فلفل دلمه‌ای:

    فلفل دلمه‌ای رنگ و طعم خوبی به غذا می‌بخشد.
  • ۱۱. بهره‌گیری از روغن زیتون:

    روغن زیتون طعم و عطر خاصی به غذا می‌دهد و برای سلامتی نیز مفید است.
  • ۱۲. افزودن کره:

    کره طعم و عطر لذیذی به غذا می‌دهد.
  • ۱۳. بهره‌گیری از آب نارنج:

    آب نارنج طعم ترش و خوشمزه‌ای به غذا می‌بخشد.
  • ۱۴. افزودن سماق:

    سماق طعم ترش و ملسی به غذا می‌دهد.
  • ۱۵. بهره‌گیری از زرشک:

    زرشک طعم ترش و شیرینی به غذا می‌دهد.
  • ۱۶. افزودن گردو:

    گردو طعم و بافت متفاوتی به غذا می‌دهد.
  • ۱۷. بهره‌گیری از آلو:

    آلو طعم ترش و شیرینی به غذا می‌دهد.
  • ۱۸. افزودن تمر هندی:

    تمر هندی طعم ترش و ملس دلچسبی به غذا می‌بخشد.
  • ۱۹. بهره‌گیری از پیاز داغ:

    پیاز داغ طعم و عطر بی‌نظیری به غذا می‌دهد.
  • ۲۰. افزودن سیر داغ:

    سیر داغ طعم و عطر فوق‌العاده‌ای به غذا می‌دهد.
  • ۲۱. بهره‌گیری از نعناع داغ:

    نعناع داغ طعم و عطر دلپذیری به غذا می‌دهد.
  • ۲۲. افزودن کشمش:

    کشمش طعم شیرینی به غذا می‌دهد.
  • ۲۳. بهره‌گیری از خرما:

    خرما طعم شیرین و گرمی به غذا می‌دهد.
  • ۲۴. افزودن سبزیجات خشک:

    در صورت عدم دسترسی به سبزیجات تازه، می‌توانید از سبزیجات خشک استفاده کنید.
  • ۲۵. بهره‌گیری از ادویه کاری:

    ادویه کاری ترکیبی از ادویه‌های مختلف است که طعم و عطر بی‌نظیری به غذا می‌دهد.

امیدواریم این ترفندها برای شما مفید بوده باشند و بتوانید با بهره‌گیری از آن‌ها غذاهای خوشمزه‌تری بپزید.

منتظر نظرات و تجربیات شما هستیم!





ترفندهای خوشمزه شدن غذا (خلاصه تجربیات نی نی سایت)

ترفندهای خوشمزه شدن غذا (خلاصه تجربیات نی نی سایت)

۱. تفت دادن ادویه ها

ادویه ها رو قبل از اضافه کردن به غذا کمی توی روغن تفت بدید. این کار عطر و طعمشون رو خیلی بیشتر آزاد می کنه. فقط مواظب باشید نسوزه!بهترین زمان تفت دادن ادویه ها حدود 30 ثانیه تا 1 دقیقه است. مخصوصا برای ادویه هایی مثل زردچوبه، فلفل و پودر کاری این ترفند عالیه. تفت دادن ادویه ها میتونه تلخی اونها رو هم از بین ببره. بعد از تفت دادن ادویه ها، اونها رو به سرعت به غذا اضافه کنید. بهره‌گیری از روغن زیتون برای تفت دادن ادویه ها طعم بهتری به غذا میده.

۲. بهره‌گیری از سبزیجات معطر تازه

هیچ چیز جای عطر و طعم سبزیجات تازه رو نمی گیره. حتماً از سبزی های تازه توی غذاهاتون استفاده کنید. موقع خرید سبزیجات دقت کنید که تازه و شاداب باشن. سبزیجات خشک هم خوبن ولی سبزیجات تازه یه چیز دیگه ان!از سبزیجات معطری مثل جعفری، گشنیز، نعنا و ترخون استفاده کنید. برای قرمه سبزی، مقدار شنبلیله رو بیشتر کنید تا عطرش بیشتر بشه. سبزیجات رو درست قبل از اضافه کردن به غذا خرد کنید. بعضی از سبزیجات رو میشه فریز کرد و بعداً استفاده کرد.

۳. پیاز داغ فراوون

پیاز داغ حسابی می تونه طعم غذا رو زیر و رو کنه. هر چقدر پیاز داغ بیشتر، غذا خوشمزه تر!پیاز رو خیلی ریز خرد کنید تا خوب سرخ بشه. برای پیاز داغ بهتره از روغن مایع استفاده کنید. مواظب باشید پیاز نسوزه و تلخ نشه. پیاز داغ رو می تونید از قبل آماده کنید و توی یخچال نگهداری کنید. اضافه کردن کمی زردچوبه به پیاز داغ، رنگ و عطر بهتری بهش میده. پیاز داغ رو در ظرف دربسته نگهداری کنید تا نرم نشه.

۴. سیر، معجزه گر طعم

سیر یه طعم دهنده فوق العاده ست. اگه دوست دارید غذاهاتون خوشمزه تر بشن، حتماً از سیر استفاده کنید. سیر رو می تونید رنده کنید، له کنید یا ریز خرد کنید. سیر رو زیاد سرخ نکنید چون می سوزه و تلخ میشه. سیر رو می تونید با پیاز تفت بدید. برای غذاهای ایتالیایی، سیر یه رکن اساسیه. اضافه کردن کمی آبلیمو به سیر، طعمش رو ملایم تر می کنه. سیر تازه طعم بهتری نسبت به سیر خشک داره.

۵. آب قلم، راز خوشمزگی آش و سوپ

اگه می خواید آش و سوپتون خیلی خوشمزه بشه، حتماً از آب قلم استفاده کنید. آب قلم رو می تونید از قصابی ها تهیه کنید. برای تهیه آب قلم، قلم ها رو با پیاز و ادویه جات بپزید. آب قلم رو می تونید فریز کنید و بعداً استفاده کنید. آب قلم سرشار از کلسیم و مواد مغذیه. اضافه کردن کمی رب گوجه فرنگی به آب قلم، رنگ بهتری بهش میده. آب قلم رو حتماً صاف کنید تا استخوان ها جدا بشن.

۶. زعفران، عطر و طعم بهشتی

زعفران یه طعم دهنده و رنگ دهنده فوق العاده ست. بهره‌گیری از زعفران توی غذاها، طعم و عطر اونها رو بی نظیر می کنه. بهترین نوع زعفران، زعفران سرگل هست. زعفران رو با کمی یخ دم کنید تا رنگ و عطرش بیشتر آزاد بشه. زعفران رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. اضافه کردن کمی گلاب به زعفران، عطرش رو دو چندان می کنه.

۷. آبلیمو تازه، طعم ترش و دلچسب

آبلیمو تازه طعم خیلی بهتری نسبت به آبلیمو صنعتی داره. حتماً سعی کنید از آبلیمو تازه توی غذاهاتون استفاده کنید. برای تهیه آبلیمو، از لیموهای ترش و آبدار استفاده کنید. آبلیمو رو در یخچال نگهداری کنید. آبلیمو رو می تونید فریز کنید و بعداً استفاده کنید. رب گوجه فرنگی با کیفیت می تونه طعم و رنگ غذا رو خیلی بهتر کنه. حتماً از رب گوجه فرنگی مرغوب استفاده کنید. رب گوجه فرنگی رو قبل از اضافه کردن به غذا کمی تفت بدید. رب گوجه فرنگی رو در یخچال نگهداری کنید. اضافه کردن کمی روغن به رب گوجه فرنگی، از کپک زدن اون جلوگیری می کنه. رنگ رب گوجه فرنگی نشون دهنده کیفیت اونه.

نوشته های مشابه

۹. بهره‌گیری از ادویه های مناسب هر غذا

هر غذایی ادویه های مخصوص به خودش رو داره. بهره‌گیری از ادویه های مناسب، طعم اون غذا رو بی نظیر می کنه. برای قرمه سبزی از ادویه های قرمه سبزی استفاده کنید. برای قیمه از ادویه های قیمه استفاده کنید. برای مرغ از ادویه های مرغ استفاده کنید. ادویه ها رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. ادویه ها رو می تونید خودتون در منزل درست کنید. بهترین زمان برای اضافه کردن ادویه ها، اواخر پخت غذاست.

۱۰. اضافه کردن کمی شکر به غذاهای ترش

اگه غذاتون خیلی ترش شده، می تونید با اضافه کردن کمی شکر، طعم اون رو متعادل کنید. شکر رو کم کم اضافه کنید تا طعم غذا خیلی شیرین نشه. شکر رو می تونید با آبلیمو و یا رب انار مخلوط کنید. این ترفند برای قرمه سبزی خیلی کاربردیه. از شکر قهوه ای هم می تونید استفاده کنید. مقدار شکر بستگی به میزان ترشی غذا داره. شکر طعم دهنده فوق العاده ایه.

۱۱. بهره‌گیری از عصاره گوشت یا مرغ

عصاره گوشت یا مرغ می تونه طعم غذا رو خیلی بهتر کنه. می تونید از عصاره های آماده استفاده کنید یا خودتون عصاره رو در منزل درست کنید. برای تهیه عصاره، گوشت یا مرغ رو با پیاز و ادویه جات بپزید. عصاره رو می تونید فریز کنید و بعداً استفاده کنید. عصاره های آماده معمولاً نمک زیادی دارن، پس در مصرف اونها دقت کنید. بهترین عصاره، عصاره خانگیه.

۱۲. اضافه کردن کمی دارچین به غذاهای گوشتی

دارچین یه ادویه گرم و خوش عطره که می تونه طعم غذاهای گوشتی رو خیلی بهتر کنه. دارچین رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. دارچین رو می تونید به صورت چوب دارچین یا پودر دارچین استفاده کنید. دارچین برای خورشت قیمه و کباب تابه ای عالیه. از دارچین برای طعم دار کردن چای هم می تونید استفاده کنید. دارچین رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. دارچین خاصیت ضد التهابی داره.

۱۳. بهره‌گیری از کره به جای روغن

کره طعم خیلی بهتری نسبت به روغن داره. بهره‌گیری از کره توی غذاها، طعم اونها رو بی نظیر می کنه. کره رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. کره رو می تونید با روغن مخلوط کنید. کره برای پخت پلو و خورشت عالیه. از کره حیوانی یا گیاهی می تونید استفاده کنید. کره رو در یخچال نگهداری کنید. کره طعم دهنده ای قوی و خوشمزه است.

۱۴. بهره‌گیری از فلفل دلمه ای رنگی

فلفل دلمه ای رنگی علاوه بر زیبایی، طعم خیلی خوبی هم داره. بهره‌گیری از فلفل دلمه ای توی غذاها، طعم و رنگ اونها رو بهتر می کنه. فلفل دلمه ای رو به صورت نگینی خرد کنید. فلفل دلمه ای رو می تونید با پیاز تفت بدید. فلفل دلمه ای رو در یخچال نگهداری کنید. فلفل دلمه ای قرمز و زرد طعم شیرین تری نسبت به فلفل دلمه ای سبز داره.

۱۵. طعم دار کردن گوشت قبل از پخت

قبل از پخت گوشت، اون رو با پیاز، سیر، ادویه جات و آبلیمو مزه دار کنید. این کار باعث میشه گوشت طعم بهتری داشته باشه. گوشت رو حداقل یک ساعت قبل از پخت مزه دار کنید. برای مزه دار کردن گوشت می تونید از ماست هم استفاده کنید. مزه دار کردن گوشت باعث نرم شدن اون هم میشه. از ادویه های مناسب با نوع گوشت استفاده کنید. مزه دار کردن گوشت یه ترفند عالی برای خوشمزه تر شدن کباب و خورشت هست. مقدار ادویه ها بستگی به ذائقه شما داره.

۱۶. بهره‌گیری از سس سویا

سس سویا یه طعم دهنده عالی برای غذاهای آسیاییه. بهره‌گیری از سس سویا توی غذاها، طعم اونها رو بی نظیر می کنه. سس سویا رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. سس سویا شور هست، پس در مصرف اون دقت کنید. سس سویا برای مرغ و گوشت مناسبه. سس سویا رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. سس سویا رو می تونید با آبلیمو و عسل مخلوط کنید. استفاده بیش از حد از سس سویا باعث شوری غذا میشه.

۱۷. اضافه کردن کمی سرکه بالزامیک

سرکه بالزامیک برای مرغ و گوشت هم مناسبه. سرکه بالزامیک رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. از سرکه بالزامیک برای تزیین غذا هم می تونید استفاده کنید. سرکه بالزامیک طعم دهنده ای لوکس و خوشمزه است. مقدار سرکه بالزامیک بستگی به ذائقه شما داره.

۱۸. بهره‌گیری از پودر سیر

پودر سیر یه جایگزین مناسب برای سیر تازه است. اگه به سیر تازه دسترسی ندارید، می تونید از پودر سیر استفاده کنید. پودر سیر رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. پودر سیر رو می تونید با پودر پیاز مخلوط کنید. پودر سیر عطر و طعم سیر رو به غذا میده. مقدار پودر سیر بستگی به ذائقه شما داره.

۱۹. اضافه کردن کمی پودر آویشن

پودر آویشن یه ادویه خوش عطر و طعمه که می تونه طعم غذا رو خیلی بهتر کنه. از پودر آویشن برای مزه دار کردن مرغ، گوشت و سبزیجات استفاده کنید. پودر آویشن رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. پودر آویشن برای پیتزا و پاستا هم مناسبه. پودر آویشن رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. پودر آویشن خاصیت ضد عفونی کننده داره. پودر آویشن طعم دهنده ای قوی و خوشمزه است. مقدار پودر آویشن بستگی به ذائقه شما داره.

۲۰. بهره‌گیری از پودر پیاز

پودر پیاز یه جایگزین مناسب برای پیاز تازه است. اگه به پیاز تازه دسترسی ندارید، می تونید از پودر پیاز استفاده کنید. پودر پیاز رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. پودر پیاز رو می تونید با پودر سیر مخلوط کنید. پودر پیاز عطر و طعم پیاز رو به غذا میده. مقدار پودر پیاز بستگی به ذائقه شما داره.

۲۱. اضافه کردن کمی جوز هندی

جوز هندی یه ادویه گرم و معطره که می تونه طعم غذا رو خیلی بهتر کنه. از جوز هندی برای مزه دار کردن غذاهای هندی و خاورمیانه ای استفاده کنید. جوز هندی رو به صورت رنده شده استفاده کنید. جوز هندی رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. جوز هندی برای سوپ و سس هم مناسبه. جوز هندی رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. استفاده بیش از حد از جوز هندی باعث مسمومیت میشه. جوز هندی طعم دهنده ای قوی و خاص است.

۲۲. بهره‌گیری از پاپریکا

پاپریکا یه ادویه خوش رنگ و طعمه که از فلفل دلمه ای خشک شده تهیه میشه. از پاپریکا برای مزه دار کردن مرغ، گوشت و سبزیجات استفاده کنید. پاپریکا رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. پاپریکا برای سوپ و سس هم مناسبه. پاپریکا رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. پاپریکا سرشار از ویتامین C است. پاپریکا طعم دهنده ای ملایم و خوشمزه است. پاپریکا دودی عطر و طعم خاصی به غذا میده.

۲۳. اضافه کردن کمی فلفل قرمز

فلفل قرمز یه ادویه تند و آتیشیه که می تونه طعم غذا رو خیلی بهتر کنه. اگه عاشق غذاهای تند هستید، حتماً از فلفل قرمز استفاده کنید. فلفل قرمز رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. فلفل قرمز رو می تونید به صورت پودر فلفل یا فلفل چیلی استفاده کنید. فلفل قرمز برای سوپ و سس هم مناسبه. فلفل قرمز رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. فلفل قرمز خاصیت ضد التهابی داره. مقدار فلفل قرمز بستگی به میزان تندی که دوست دارید داره.

۲۴. بهره‌گیری از پودر کاری

پودر کاری یه ادویه مخلوط هندی است که از ترکیب چندین ادویه مختلف تهیه میشه. از پودر کاری برای مزه دار کردن غذاهای هندی و خاورمیانه ای استفاده کنید. پودر کاری رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. پودر کاری برای مرغ، گوشت و سبزیجات مناسبه. پودر کاری رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. پودر کاری طعم دهنده ای قوی و خاص است. ترکیبات پودر کاری در برندهای مختلف، متفاوته. مقدار پودر کاری بستگی به ذائقه شما داره.

۲۵. اضافه کردن کمی سبزیجات خشک معطر

سبزیجات خشک معطر می تونن طعم و عطر خوبی به غذا بدن. از سبزیجاتی مثل نعنا، جعفری، گشنیز، ترخون و شوید خشک شده استفاده کنید. سبزیجات خشک رو در اواخر پخت غذا اضافه کنید. سبزیجات خشک رو می تونید با سبزیجات تازه مخلوط کنید. سبزیجات خشک برای سوپ و آش مناسبن. سبزیجات خشک رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. سبزیجات خشک حجم کمتری نسبت به سبزیجات تازه دارن. سبزیجات خشک رو قبل از اضافه کردن به غذا کمی خیس کنید.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. من که فکر میکردم همه فن حریف تو آشپزی هستم تا این پست رو نخونده بودم! چه نکات طلایی ای توش بود واقعا. مخصوصا قسمت درباره ادویه ها که برام یادآوری خوبی بود چون همیشه حواسم به تازه بودن ادویه ها نیست.

    یادش بخیر یه بار مرغ رو بدون مارینیت کردن پخته بودم، وحشتناک بی مزه شد. از اون موقع همیشه حداقل دو سه ساعت قبل با پیاز و سیر و ادویه میذارم بمونه. تفاوتش واقعا مثل شب و روزه.

    این ترفند پیاز داغ رو هم که گفتی عالیه. من معمولا یه عالمه پیاز داغ درست میکنم و تو ظرف میریزم توی فریزر. هر بار میتونم یه کم بردارم برای غذا استفاده کنم. خیلی کار رو راحت میکنه.

    مطمئنم خیلی ها مثل من کلی نکته تو ذهن دارن که میتونن به این لیست اضافه کنن. خوشحال میشم اگه بقیه هم تجربه هاشون رو بنویسن. شاید یه ترفندی بلد باشن که تو این لیست نیست و برامون جدید باشه.

    حالا که این مطلب رو خوندم واقعا دوس دارم برم آشپزخونه و یه غذای خوشمزه درست کنم. فکر کنم اول کار رو با یه خورشت قیمه شروع کنم و همه نکات اینجا رو روش پیاده کنم. حتما نتیجه رو بهتون میگم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا