نی‌ نی سایت

25 ایده غذای ساده و سریع با سیب زمینی (خلاصه تجربیات نی نی سایت)

سیب زمینی یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین مواد غذایی در دنیاست. هم ارزونه، هم خوشمزه و هم میشه باهاش کلی غذای متنوع و فوری درست کرد. توی این پست، 25 تا از بهترین و سریع‌ترین دستورپخت‌هایی که با سیب زمینی میشه درست کرد و خانومای خونه دار توی نی نی سایت به اشتراک گذاشتن رو براتون خلاصه کردیم.

این دستورها هم برای وقتی که وقت ندارین عالی هستن و هم برای وقتایی که هوس یه غذای ساده و خوشمزه کردین.

  • سیب زمینی سرخ کرده (به سبک خونگی یا رستورانی!)
  • املت سیب زمینی (با پیاز و گوجه و ادویه)
  • کوکو سیب زمینی (با سبزی و تخم مرغ)
  • کتلت سیب زمینی (با گوشت چرخ کرده یا مرغ)
  • پوره سیب زمینی (ساده یا با شیر و کره)
  • سیب زمینی تنوری (با روغن زیتون و رزماری)
  • چیپس سیب زمینی خونگی (در فر یا سرخ شده)
  • عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • خوراک سیب زمینی و سوسیس (با رب گوجه و فلفل دلمه ای)
  • سیب زمینی شکم پر (با گوشت و پنیر)
  • سوپ سیب زمینی (با شیر و خامه)
  • سالاد سیب زمینی (با سس مایونز یا ماست)
  • گراتن سیب زمینی (با پنیر پیتزا و سس بشامل)
  • پیتزا سیب زمینی (به عنوان جایگزین خمیر پیتزا)
  • تاکو سیب زمینی (به عنوان فیلینگ تاکو)
  • سمبوسه سیب زمینی (با ادویه های هندی)
  • فلافل سیب زمینی (به عنوان پایه فلافل)
  • کروسینی سیب زمینی (با پنیر و سبزیجات)
  • پنکیک سیب زمینی (صبحانه یا عصرانه)
  • بورانی سیب زمینی (به عنوان پیش غذا)
  • آش سیب زمینی (آش سنتی با حبوبات و سبزی)
  • دلمه سیب زمینی (با مواد دلمه ای)
  • سیب زمینی سرخ کرده با ادویه کاری (برای طعم متفاوت)
  • سیب زمینی آب پز با کره و جعفری (یک غذای ساده و سالم)
  • پتاژ سیب زمینی (یک سوپ فرانسوی خوشمزه)
  • سیب زمینی و تخم مرغ آب پز (یک وعده غذایی کامل و سیرکننده)

اینا فقط یه شروع کوچیک بودن! با یه کم خلاقیت میشه کلی غذای دیگه هم با سیب زمینی درست کرد. مثلاً میتونین توی ماکارونی یا لازانیا هم ازش استفاده کنین.




25 ایده غذای ساده و سریع با سیب زمینی (خلاصه تجربیات نی نی سایت)

1. سیب زمینی سرخ کرده ساده

ساده ترین و سریع ترین گزینه. سیب زمینی ها را خلالی کنید، سرخ کنید و نمک بزنید. میتونید از ادویه های دیگه هم استفاده کنید مثل پاپریکا یا پودر سیر. بعضی ها میگن قبل از سرخ کردن بذارید تو آب یخ تا تردتر بشه. یه سس کچاپ خونگی هم کنارش عالی میشه. حتی می تونید توی هواپز هم درستش کنید که روغن کمتری استفاده بشه. یه مقدار پودر آویشن هم موقع سرو روش بپاشید.

2. کوکو سیب زمینی

سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ، پیاز رنده شده و ادویه ها را مخلوط کنید و سرخ کنید. میتونید یکم سبزی معطر هم بهش اضافه کنید. بعضی ها آرد هم میریزن که منسجم تر بشه. با ماست و خیار خیلی خوشمزه میشه. میتونید تو فر هم درست کنید تا روغن کمتری استفاده بشه. میتونید یکم هویج رنده شده هم اضافه کنید.

3. سیب زمینی تنوری

سیب زمینی ها را حلقه حلقه کنید، با روغن زیتون و ادویه ها مخلوط کنید و در فر بپزید. رزماری و آویشن عطر خوبی بهش میدن. میتونید یه مقدار پنیر پارمزان هم روش بپاشید. دمای فر خیلی مهمه که نسوزه. میتونید با سس سیر هم سرو کنید. میتونید سیر رنده شده هم بهش اضافه کنید.

4. پوره سیب زمینی

سیب زمینی آبپز را له کنید، با شیر و کره مخلوط کنید تا یکدست شود. میتونید خامه هم اضافه کنید. نمک و فلفلش رو اندازه کنید. برای بچه ها خیلی مقویه. با گوشت و مرغ خیلی خوب سرو میشه. یه کم جوز هندی هم بزنید خوش عطر میشه.

5. املت سیب زمینی

سیب زمینی نگینی سرخ شده را با تخم مرغ مخلوط کنید و بپزید. میتونید پیاز داغ هم بهش اضافه کنید. فلفل دلمه ای هم خیلی خوب میشه. با گوجه فرنگی خیلی خوشمزه میشه. یه غذای کامل و سیر کننده است. میتونید پنیر پیتزا هم بهش اضافه کنید.

6. سیب زمینی آب پز با تخم مرغ

سیب زمینی و تخم مرغ را آبپز کنید و با هم بخورید. خیلی ساده و سریع آماده میشه. میتونید روش یکم شوید خشک بپاشید. با نون هم میشه خورد. یه وعده سالم و مقویه. برای کسایی که رژیم دارن خیلی خوبه.

7. سیب زمینی شکم پر

سیب زمینی ها را از وسط نصف کنید، داخلش را خالی کنید و با مواد دلخواه (گوشت، قارچ، سبزیجات) پر کنید و در فر بپزید. میتونید پنیر پیتزا هم روش بپاشید. خیلی شیک و مجلسیه. میتونید از مواد ماکارونی هم برای داخلش استفاده کنید. سعی کنید سیب زمینی ها خیلی بزرگ نباشن. داخل سیب زمینی رو با روغن زیتون چرب کنید.

8. گراتن سیب زمینی

سیب زمینی ورقه ای، خامه، پنیر و ادویه ها را لایه لایه بچینید و در فر بپزید. میتونید قارچ هم بهش اضافه کنید. خیلی خوشمزه و پر کالریه. میتونید بین لایه ها یکم ژامبون هم بذارید. پنیر گودا خیلی خوب آب میشه. قبل از گذاشتن تو فر روش فویل بکشید که نسوزه.

9. چیپس خانگی

سیب زمینی ها را نازک ورقه کنید، در روغن فراوان سرخ کنید. میتونید تو دستگاه میوه خشک کن هم درست کنید. نمک و فلفل بزنید. با سس فرانسوی خیلی خوشمزه میشه. موقع سرخ کردن مراقب باشید نسوزه. بعد از سرخ شدن روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

10. سیب زمینی کبابی

سیب زمینی ها را به سیخ بکشید و روی آتش کباب کنید. میتونید قبلش تو سس باربیکیو بخوابونید. خیلی خوشمزه و دودی میشه. با کره خیلی خوشمزه میشه. موقع کباب کردن مراقب باشید نسوزه. میتونید تو فویل هم بپیچید و بذارید روی آتیش.

11. سیب زمینی سرخ کرده با سس قارچ

سیب زمینی سرخ کرده را با سس قارچ سرو کنید. سس قارچ رو میتونید با خامه و شیر درست کنید. میتونید یکم جعفری هم به سس اضافه کنید. خیلی خوشمزه و لذیذه. میتونید از قارچ اسلایس شده یا پوره قارچ استفاده کنید. سس رو با آرد غلیظ کنید.

12. خوراک سیب زمینی و سوسیس

سیب زمینی و سوسیس را نگینی خرد کنید و سرخ کنید. میتونید پیاز و فلفل دلمه ای هم بهش اضافه کنید. با سس کچاپ خیلی خوشمزه میشه. خیلی سریع و آسون آماده میشه. میتونید ادویه کاری هم بزنید. یه کم رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید رنگش خوشگل تر میشه.

13. سیب زمینی و تخم مرغ آب پز رنده شده با سس مایونز

سیب زمینی و تخم مرغ آب پز را رنده کنید و با سس مایونز مخلوط کنید. میتونید یکم شوید خشک هم بهش اضافه کنید. برای ساندویچ خیلی خوبه. یه وعده سبک و خوشمزه است. میتونید یکم خیارشور رنده شده هم اضافه کنید. برای بچه ها خیلی دوست داشتنیه.

14. سیب زمینی سرخ کرده با پنیر پیتزا

سیب زمینی سرخ کرده را در ظرف بریزید و روی آن پنیر پیتزا بپاشید و در فر بگذارید تا پنیر آب شود. میتونید یکم ژامبون هم بهش اضافه کنید. یه فست فود خونگی خوشمزه. میتونید یکم سس فلفل هم روش بریزید. پنیر موزارلا خیلی خوب آب میشه. مراقب باشید زیرش نسوزه.

15. پیراشکی سیب زمینی

از پوره سیب زمینی، خمیر درست کنید و داخلش را با مواد دلخواه پر کنید و سرخ کنید. میتونید داخلش گوشت چرخ کرده، قارچ و پنیر بذارید. یه میان وعده خوشمزه و مقویه. میتونید خمیر پیراشکی آماده هم استفاده کنید. موقع سرخ کردن حرارت رو کم کنید تا مغز پخت بشه. بعد از سرخ شدن روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

16. کتلت سیب زمینی

سیب زمینی پخته و رنده شده را با گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه مخلوط کنید و سرخ کنید. میتونید سبزی معطر هم بهش اضافه کنید. با گوجه فرنگی و خیارشور خیلی خوشمزه میشه. یه غذای اصیل و خوشمزه ایرانی. میتونید تو فر هم درست کنید. موقع سرخ کردن حرارت رو کم کنید تا مغز پخت بشه.

17. چیپس و پنیر (ناچو) با سیب زمینی سرخ کرده

به جای چیپس ذرت، از سیب زمینی سرخ کرده استفاده کنید و روش پنیر چدار و مواد ناچو بریزید. یه ایده جدید و خوشمزه. میتونید از سس سالسا و خامه ترش هم استفاده کنید. یه پیش غذای عالی برای مهمونی. میتونید یکم فلفل هالوپینو هم بهش اضافه کنید. با گشنیز تازه خیلی خوش عطر میشه.

18. سیب زمینی سرخ کرده با سس سیر

سیب زمینی سرخ کرده را با سس سیر سرو کنید. سس سیر رو میتونید با سس مایونز، سیر رنده شده و آبلیمو درست کنید. خیلی خوشمزه و پرطرفداره. میتونید یکم جعفری هم به سس اضافه کنید. سیر رو خیلی ریز رنده کنید که تند نشه. میتونید یکم ماست هم به سس اضافه کنید.

19. سالاد سیب زمینی

سیب زمینی پخته و نگینی خرد شده را با تخم مرغ آب پز، خیارشور، سس مایونز و شوید مخلوط کنید. یه سالاد خوشمزه و سیر کننده. میتونید هویج پخته هم بهش اضافه کنید. برای مهمونی ها خیلی مناسبه. میتونید یکم نخود فرنگی هم بهش اضافه کنید. قبل از سرو بذارید تو یخچال خنک بشه.

20. آش سیب زمینی

سیب زمینی، پیاز، سبزی آش و حبوبات را بپزید و با هم مخلوط کنید. یه آش ساده و مقوی. میتونید با کشک و نعناع داغ سرو کنید. برای فصل سرما خیلی خوبه. میتونید یکم گوشت چرخ کرده هم بهش اضافه کنید. با سیر داغ هم خیلی خوشمزه میشه.

21. سوپ سیب زمینی

سیب زمینی، پیاز، هویج و آب مرغ را بپزید و با هم مخلوط کنید. میتونید با خامه و جعفری سرو کنید. یه سوپ ساده و مقوی. برای وقتی که سرما خوردید خیلی خوبه. میتونید یکم جو پرک هم بهش اضافه کنید. با نون تست خیلی خوشمزه میشه.

22. سیب زمینی سرخ کرده با ادویه کاری

قبل از سرخ کردن سیب زمینی ها، آنها را با ادویه کاری مخلوط کنید. یه طعم جدید و متفاوت. میتونید یکم پودر سیر و پودر پیاز هم بهش اضافه کنید. با سس انبه خیلی خوشمزه میشه. موقع سرخ کردن مراقب باشید نسوزه. بعد از سرخ شدن روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

23. سیب زمینی سرخ کرده با پوست

سیب زمینی ها را با پوست بشویید و خلالی کنید و سرخ کنید. خیلی ترد و خوشمزه میشه. میتونید از سیب زمینی های ارگانیک استفاده کنید. موقع سرخ کردن حرارت رو کم کنید تا مغز پخت بشه. بعد از سرخ شدن روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه. میتونید یکم رزماری هم بهش اضافه کنید.

24. حلیم سیب زمینی

سیب زمینی، برنج و گوشت را بپزید و با هم بکوبید تا یکدست شود. یه غذای مقوی و سیر کننده. میتونید با دارچین و شکر سرو کنید. برای بچه ها خیلی خوبه. میتونید از گوشت گوسفندی یا مرغ استفاده کنید. باید خیلی خوب کوبیده بشه که کشدار بشه.

25. سیب زمینی پخته با سس ماست و سبزیجات

سیب زمینی های پخته را با سس ماست و سبزیجات (خیار، گوجه، پیازچه) سرو کنید. یه غذای سبک و سالم. میتونید از ماست چکیده استفاده کنید. میتونید یکم نعناع خشک هم به سس اضافه کنید. برای کسایی که رژیم دارن خیلی خوبه. میتونید یکم گردو خرد شده هم بهش اضافه کنید.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. سیب زمینی از آن دست مواد اولیه ای است که به نظرم هر آشپزی باید حداقل ده راه مختلف برای استفاده از آن بلد باشد. سرعت پخت و تنوع شکل پذیریش واقعا قابل توجه است مخصوصا برای روزهایی که زمان محدود است.

    یک بار مجبور شدم برای مهمانی ناگهانی از سیب زمینی تنوری با پنیر استفاده کنم که اتفاقا مورد استقبال همه قرار گرفت. کلید کار در انتخاب سیب زمینی های هم اندازه و زمان دقیق پخت در فر بود که نباید از آن غفلت کرد.

    نکته جالب در مورد سیب زمینی های سرخ کرده این است که اگر بعد از سرخ کردن اولیه کمی استراحت دهند و دوباره سرخ شوند تردی شان دوچندان می شود. این تکنیک ساده ای است که کمتر کسی به آن اشاره می کند ولی تفاوت زیادی در نتیجه ایجاد می کند.

    پوره سیب زمینی وقتی با کره بی نمک و شیر گرم آماده شود بافت ابریشمی فوق العاده ای پیدا می کند. متاسفانه بعضی ها به جای شیر از آب سیب زمینی استفاده می کنند که نتیجه چندان مطلوبی ندارد و بافتش شل می شود.

    املت سیب زمینی در ظاهر ساده است اما اگر سیب زمینی ها از قبل پخته نشوند یا روغن کم باشد ممکن است کاملا به ظرف بچسبد. من معمولا سیب زمینی ها را نیم پز می کنم سپس در تابه سرخ می کنم و بعد تخم مرغ را اضافه می کنم.

    بعد از مطالعه این مطلب جالب بود که متوجه شدم چقدر راحت می توانم تنوعی از غذاها را با سیب زمینی درست کنم. چند پست قبلی سایت را هم مرور کردم و اطلاعات مفیدی در زمینه آشپزی پیدا کردم که برایم تازگی داشت.

    گراتن سیب زمینی یکی دیگر از گزینه های عالی برای استفاده از این ماده غذایی است که متاسفانه در آشپزی روزمره کمتر دیده می شود. پنیرهای اشتباه می توانند این غذا را خراب کنند بهتر است از پنیرهای نیمه سفت مثل گودا استفاده شود نه پنیرهای خیلی سفت.

پاسخ دادن به قاسم لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا